Vrei sa devii un rock star al interviurilor pe skype?

Internet

Cresterea freelancing-ului, dezvoltarea telecomunicatiilor, dar si economia globala au facut din apelurile video o parte vitala unei afaceri. Este mai usor sa obtii un vibe pentru persoana cu care vorbesti atunci cand o poti vedea in fata ta, astfel ca apelurile prin Skype sunt o avere pentru unuii oameni de afarceri si o adevarata pierdere pentru ceilalti, pe care i-ar putea costa un loc de munca. Urmand aceste sfaturi, singurul lucru de care te vei ingrijora sunt planurile de afaceri si cum te vei imbraca in prima zi de munca.

1. Nu uita pantalonii

Angie Hill, director general al unui departament in Microsoft isi conduce in mare parte echipa folosind ca metoda de comunicare la distanta Skype-ul. De la ea am aflat, citind un interviu, ca, daca seful nu te poate vedea in partea de jos si ca poti avea orice pe tine, atunci cand porti pantaloni sau fusta chic te vei simti mai increzator decat atunci cand porti pantaloni scurti sau de treining. In plus, ce te faci daca trebuie sa te ridici ca sa iei un pix sau niste documente? Incercati sa ramaneti la culori neutre, cu doar cateva accente minore de culoare si evitati bijuterii care pot face zgomot si distrage atentia.

2. Putin aranjament

Parul tau trebuie sa fie curat si prins, iar fata ingrijita si intotdeauna este recomandat machiajul, chiar si pentru barbati. Este acelasi principiu ca si in cazul machiajului pentru filmari, arata ca esti ingrijit. Totusi, nu o lua ca exemplu pe Kim Kardashian.

3. Pregatiti decorul

Angie Hill recomanda, de asemenea, crearea unui loc adecvat in casa pentru a avea interviul. Acesta ar trebui sa aiba un fundal curat, fara dezordine si care sa evite portiuni mari si goale de pereti. Fa interviurile intr-un birou, cu fundalul unei biblioteci, un indicator subtil al faptului ca esti si cititor, fapt pe care multi il asocieza cu inteligenta. Dar nu exagerati. In privinta iluminatului, nu te expune unei lumini aspre care sa te orbeasca, iar daca este posibil, evitati lumina fluorescenta. Lumina naturala este cea mai buna alegere.

4. Testeaza-ti echipamentul

Tot Hill ne sfatuieste sa folosim un loc cu o conexiune puternica la internet. De asemenea, asigurati-va ca aveti un webcam de calitate, cuplat in mod corespunzator si in siguranta.

5. Practica precede perfectiunea

Inainte de interviu, exersati cateva apeluri cu un prieten pentru a va asigura ca stiti cum functioneaza totul. In mod nativ, Skype nu accepta inregistrarea apelului, dar sunt terteĀ  aplicatii care pot face asta. Inregistrarea apelurilor este o practica buna, deoarece puteti studia cu adevarat modul in care aratati, unghiurile, lumina si ceea ce v-ar putea scoate din cadru. Daca doriti sa inregistrati un apel real, trebuie sa cereti permisiunea mai intai.

Leave a Reply