Secretele unei pizza perfecte

Diverse

A gati propria pizza la tine acasa nu este greu, mai ales daca te ajuti de cateva instrumente de baza, cum ar fi un fund de pizza din lemn si o piatra de pizza. Odata ce ati inceput sa faceti propriile pizza, vei descoperi, probabil, ca acestea sunt la fel de bune, daca nu mai bune decat cele obisnuite de la localurile de profil din oras. Exista un singur lucru care nu poate fi mentionat prea des si anume cum sa pastrati coaja de pizza uscata. Chiar si un pic de sos sau ulei sau orice altceva poate provoca un aluat esuat atunci cand incercati sa-l introduceti in cuptor. Daca acest lucru se intampla, ai putea vedea toppingul zburand sau intreaga pizza s-ar putea bascula intr-o forma complet aleatoare. Sau totul s-ar putea rasturna chiar peste, ceea ce nu e bine.

Ponturi de la primafood:

Asigurati-va ca nu exista gauri in aluat inainte de pune sosul. Sosul scurs prin crusta il va face sa ramana si in coaja, ceea ce ar putea distruge totul atunci cand dai preparatul la cuptor.
Dupa ce se aplica sosul pe aluat, considera-te pe ceas. Nu umbla pe langa si nu pierde prea mult timp, mai mult de cateva minute, pentru a termina toppingul de pizza si a o da in cuptor sau sosul se poate scurge prin aluat si cauza intarirea crustei.

Folositi un fund de aluminiu pentru indepartarea pizzei din cuptor. Da, asta inseamna ca veti avea nevoie de doua recipiente separate, unul de lemn pentru a pune pizza si unul de aluminiu pentru a o scoate. Dar acest lucru va va ajuta sa evitati murdarirea de sos pe cea de lemn.

Daca nu aveti o piatra de pizza sau un fund de pizza, puteti face in continuare acest lucru. Dupa ce se intinde aluatul, se pune pe o tigaie foaie larga pudrata cu faina de porumb. Apoi asaza sosul si topingul de pizza asa cum este descris in reteta si transfera intreaga tigaie direct in cuptor. Cand e gata, trageti cu totul afara.
Pentru etapele descrise mai jos, veti avea nevoie de un aluat de pizza.

Ia o minge de aluat de pizza la temperatura camerei timp de cel putin 30 de minute. Daca aluatul este congelat, dezgheata-l peste noapte in frigider si abia apoi adu-l la temperatura camerei cu 30 de minute inainte de a incepe. Incalziti cuptorul la 450 ° F. Daca utilizati o piatra de pizza, asigurati-va ca aceasta este in cuptor, atunci cand incepe preincalzirea.
Prafuieste faina de porumb pe fundul de lemn pentru pizza. Acest lucru va ajuta felia de pizza sa se desprinda usor. Ai putea folosi si faina de grau, insa cea de porumb adauga o textura frumoasa si o aroma deosebita crustei de pizza.

Leave a Reply