Scurta introducere despre gardurile de beton

Util

In vremurile preistorice, cand oamenii locuiau impreuna in triburi, nu exista nevoia separarii locuintelor intre ele din mai multe motive. Unul ar fi faptul ca triburile erau foarte unite si, astfel, nu era necesar ca oamenii sa traiasca in case separate. Al doilea motiv era faptul ca, traind intr-un trib, oamenii nu aveau cum sa separe locuintele lor pentru ca acestea erau niste corturi, astfel orice tentativa de a separa corturile devenea inutila. Un alt motiv, si poate cel mai important, era faptul ca intr-un trib locuiau un numar limitat de indivizi care se cunosteau toti intre ei, asadar nevoia de a separa anumite locuinte nu avea sens, nici pentru a delimita locuintele intre ele si nici pentru a securiza bunurile.

Din acele vremuri, totusi, omenirea a mai evoluat si am ajuns in vremuri in care nevoia de a separa doua sau mai multe locuinte a devenit fundamentala, atat din punct de vedere al securitatii cat si al sigurantei. Intr-un oras mic sau chiar si intr-un sat, intotdeauna veti observa cladirile si casele oamenilor separate printr-un zid sau gard de beton. Exista mai multe tipuri de garduri, dintre care noi o sa ne concentram atentia catreĀ garduri din beton.
Gardul din beton poate reprezenta cea mai buna solutie de protectie si aparare a bunurilor si a intimitatii personale pentru imobilul dumneavoastra. Gardurile de beton sunt, de cele mai multe ori, obtinute intr-un mediu controlat din materiale de buna calitate. Betonul este produs cu utilaje si masinarii avansate care asigura rezistenta minima a gardului si, avand in acealasi timp un sistem de armare dur, care asigura durata de viata a gardului, dar si a ansamblului de elemente de gard prefabricat.

Atunci cand iti alegi un gard de beton, poti sa alegi orice model care iti place mai mult si care ti se potriveste dintr-o gama variata de optiuni, asta fiind in functie de firma la care apelati. In general, puteti sa va alegeti un gard de beton care sa fie cu finisari de nisip, caramida sau de lemn. In functie de companie, clasa cimentului poate varia, fiind de la ciment superior la cel de slaba calitate, de la cel fara adaosuri la cel cu adaosuri. Desi cimentul cu adaosuri poate fi mai ieftin, in compozitia sa pot intra elemente care sa afecteze structura si rezistenta gardului de beton, astfel incat pe termen lung cimentul cu adaosuri nu se dovedeste a fi o solutie eficienta.

Carcasele de armatura care urmeaza a fi incorporate in placile de gard de beton sunt sudate cu masini automate de sudat in puncte, acest lucru variind de la firma la firma, unele beneficiind de aparaturi mai avansate, altele nu. In orice caz, calitatea cimentului cat si a echipamentelor folosite se reflecta in pretul gardului de beton.

Leave a Reply