Oratori de ocazie

Opinii personale

Prin natura job-ului particip destul de des la sedinte. Deh, constructii, termene de executie, strategii, securitatea muncii, protectia mediului, situatii de urgenta si toate tipurile de management ce rezulta din activitatile mai sus mentionate…

Ce se intampla la astfel de sedinte? Pai unii prezinta tot felul de lucruri, iar altii iau la cunostinta prezentarea vorbitorilor…In procesul prezentarii, gonganitorul din fata ecranului de proiectie pe care se pravalesc imaginile transmise de videoproiector trebuie in primul rand sa vorbeasca. Usor? Se spune ca verba volant, dar cand verba n-a luat lectii de zbor o ia incetisor printre scaune precum o rata leseasca.

OK, am ajuns manageri prin diferite metode, pe bune sau prin alte metode necunoscute de catre citiitorii acestui blog (aici vin doar oameni cu verticalitate), suntem in fata a doua-trei sute de oameni carora trebuie sa le captam atentia prin cuvinte. Cuvintele puse intr-o ordine coerenta alcatuiesc o idee rostita la fel de coerent. Nu sunt eu oratorul izdii dar daca stiu ca a doua zi am de sedus 300 de spartani imi aleg cateva sute de cuvinte care stiu ce inseamna, imi aranjez putin ideile si le sparg mufa in 5 minute.

Stiu, nu e la indemana oricui sa vomite idei cu nonsalanta cu care infuleca o saorma cu de toate, dar parca nici sa-mi arunci cateva cuvinte cu gandul ca le pun eu in ordine nu e bine. Bun, p-asta cu cuvintele am rezolvat-o, dar cu limba romana, cu asta ce ai mai Demostene, de ce-i provoci disfunctii fracturand-o da capo al fine. Revin, nu te pricepi la vorbe, am mai spus-o, nici eu nu-s mare gargaragiu (asemanarea dintre un inginer si-un caine e ca ambii au privirea inteligenta dar nu stiu sa se exprime), dar daca ai cunostinta de defectul asta si nu incerci sa ti-l corectezi printr-o pregatire suplimentara a discursului deja ma jignesti si pe mine obligandu-ma sa-ti ascult incoerentele verbale.

Leave a Reply