Link factor si link earning

Internet

Din perspectiva unui motor de cautare, link-urile functioneaza prin “trecerea” autoritatii de la un website la altul. De exemplu, daca iti construiesti un link catre ultimul tau post din blog, acel link va transfera autoritatea atat paginii cat si domeniului general. http://smartseopack.com/ este locul unde te poti documenta despre ce inseamna SEO de calitate.

Cu cat mai mare este autoritatea site-ului pe care rezida link-ul respectiv, cu atat mai mare va fi autoritatea generala – in consecinta, constructia de link-uri prin site-uri cu autoritate mare, este mult mai valoroasa (dar si mult mai grea).

Vei avea nevoie de asemenea sa-ti poti construi link-urile intr-un mod natural, pentru a evita “furia” Google. Cei de la Google au conceput algoritmul Penguin, pentru a identifica si a tinti site-urile cu link-uri de manipulare, iar acest algoritm face o treaba foarte buna.

Prea multe link-uri considerate “manipulatoare/de manipulare” de catre algoritm, vor duce la o penalizare drastica a ranking-ului general, iar acest gen de penalizari sunt foarte greu de recuperat.

Din acest motiv, majoritatea expertilor SEO sugereaza ca toate link-urile trebuie construite in mod natural. Daca lasi utilizatorii sa construiasca link-uri catre propriul tau continut si in acelasi timp nu te angajezi in nici o campanie specifica de obtinere a altor link-uri, Google va aprecia acest lucru. In schimb, o astfel de abordare dureaza mult mai mult si nu este una pragmatica.

Problemele cu Link earning ca si strategie de link building.

Producerea/crearea unui continut de calitate si asteptarea link-urilor catre acest continut, postate pe alte site-uri, are succes pentru anumite branduri (care au deja o autoritate foarte mare), dar exista si cateva probleme:

  1. Inconsistenta. Nu conteaza cat de bun este continutul livrat de tine, pentru ca nu poti prezice cand si de ce utilizatorii vor integra acel continut intr-un link, pe site-urile lor. Continutul tau poate primi sute sau mii de share-uri pe retelele de socializare, dar 0 link-uri inapoi, catre pagina ta sau poti castiga cateva zeci de link-uri fara o prea mare vizibilitate pe retelele de socializare si fara sa te implici foarte mult.

Scorurile de autoritate relativa. Vei avea de asemenea probleme in a obtine o autoritate potrivita de la link-urile catre site-ul tau, atunci cand tu nu poti influenta direct sursa acestor link-uri.

Asa cum am mentionat si mai sus, cu cat un anumit website are o autoritate mai buna/mai mare, cu atat mai mare o va avea si link-ul catre tine, prin acel site. In schimb, daca strategia ta de link-building inseamna sa astepti link-urile catre site-ul tau de la anumite site-uri, te-ai putea “impotmoli” cu website-uri care au o autoritate mica spre medie si nu ofera o valoare foarte mare a link-urilor (prin comparatie cu altele). Link-building-ul manual in acest caz, ofera un control mult mai bun.

Viteza. Viteza este si ea un factor foarte important atunci cand vrei sa construiesti link-urile in mod natural din cauza faptului ca tu nu ai un control in ceea ce priveste modalitatea in care se castiga sau unde se castiga un astfel de link (pe care site).

Leave a Reply