Cum stii cand iti trebuie o pompa cu surub putere mica?

Casa si gradina

Pompa cu surub putere mica este o pompa submersibila din inox care are o putere mica, destinata in special consumului casnic.

Cum stii cand iti trebuie o pompa cu surub putere mica?

Alegerea unei pompe submersibile se face dupa ce s-a calculat nevoia de apa din cadrul gospodariei, prin insumarea consumurilor maximale de la toti consumatorii.

Adica, in acelasi timp, toti robinetii si toti ceilalti consumatori (bazinele toaletelor, masinile de spalat vase si rufe, alte aparate electrocasnice) sunt pornite la maxim.

Se aduna consumul lor si astfel avem necesarul de apa care ne trebuie in casa.

Este foarte putin probabil ca in viata de zi cu zi sa functioneze toate aceste echipamente in acelasi timp, insa, daca vreodata ar fi nevoie, instalatia trebuie sa faca fata si, de preferat, ea niciodata sa  nu ajunga la pragul de sus, la limita superioara. 

Orice echipament solicitat in dese randuri la capacitatea lui maxima va ceda mult mai repede decat unul folosit rational.

Cum stii cand iti trebuie o pompa cu surub putere mica? Atunci cand gospodaria nu este foarte mare, sa spunem ca este formata din doua bai, o bucatarie, masina de spalat rufe si un furtun exterior pentru irigatia pe timpul verii a gazonului sau a gradinii de legume sau de flori.

Spre exemplu, Pompa submersibila cu surub SQIBO 0.37-3“ poate sa sustina un debit de pana la 1,8 metri cubi pe ora, suficient pentru o asemenea gospodarie. De asemenea, se alimenteaza la tensiune de 220 V si are o inaltime maxima de pompare de 60 de metri adancime.

Dezvolta o putere maxima de 370 W si poate impinge o presiunde pana la 6 bari si suporta o temperatura a lichidului de pana la 35 grade Celsius.  Putul in care poate sa intre acest model de pompa cu surub putere mica trebuie sa aiba un diametru interior de minim 80 mm.

Cum putem sa folosim pompa cu surub putere mica?

Daca acestei pompe cu surub putere mica ii adaugam un vas de expansiune, un presostat, un manometru, o supapa de sens, putem sa o folosim in regim hidrofor fara nicio problema, pompa fiind compatibila perfect.

Datorita materialelor de foarte buna calitate din care este facuta, pompa cu surub putere mica, model SQIBO 0.37-3“ produsa de catre IBO Pompy si comercializata de catre Einstal, ofera clientilor posibilitatea beneficierii de o garantie de pana la doi ani, fie ca sunt persoane fizice fie ca sunt persoane juridice.

Pentru o foarte buna functionare a oricarui tip de pompa si in special a pompei cu surub putere mica, trebuie avut in vedere ca montajul sa fie executat de catre un instalator autorizat sau o firma de instalatii profesionala.

De asemenea, trebuiesc respectate indicatiile din materialele informative aflate in cutia pompei, astfel incat setarile si pornirea sa fie propice unei functionari in bune conditii si cu un consum extrem de mic.

Pompa cu surub putere mica este o pompa potrivita oricarei gospodarii din mediul rural sau urban cu un consum obisnuit vietii cotidiene.

Leave a Reply