Cum sa folosim crypto-valuta in avantajul nostru

Internet

Cu totii am auzit probabil despre monedele virtuale si modul in care au evluat ele in ultimii ani. In fond, ultimii ani e cam mult spus, dat fiind ca unele dintre acestea abia au fost infiintate cu patru sau cinci ani in urma. Mai cu seama in ultimul an, interesul a crescut pentru asa-numitele crypto-valute, iar acest lucru nu este deloc intamplator.

Daca este sa ne raportam numai la nivelul anului trecut, spre exemplu, monede precum Bitcoin au crescut cu peste 600 la suta. Este un randament pe care nu il voim intalni la nicio alta moneda sau produs bancar de pe piata. Prin urmare, este aproape normal sa avem astazi multe persoane interesate de tranzactionarea de crypto-monede, chiar daca acestea par inca o necunoscuta pentru multi dintre noi.

Ce este insa crypto-valuta?

La modul general, crypto-valuta reprezinta o moneda virtuala, folosita ca schimb pe piata, asemenea altor valute de circulatie internationala. Deocamdata, monede precum Bitcoin sau Ethereum nu sunt cotate la bursa, inca este asteptat ca acest lucru sa intre in vigoare incepand din acest an.

Acesta este momentul in care se asteapta o explozie a pretului pentru monedele virtuale sau, dimpotriva, o cadere a acestora. Acesta este practic neajunsul monedelor virtuale, ale caror cotatii nu pot fi previzionate pe termen lung, asa cum se fac proiectii pentru cursul leu-euro sau leu-dolari, spre exemplu.

Iar modul in care a evoluat crypto-valuta in ultimul an este cat se poate de relevant. Dupa lungi perioade de stagnare, au urmat adevarate exlozii pe piata extrabursiera, care i-au mirat si pe cei mai optimisti analisti.

Ce avantaje am de pe urma crypto-valutei

Dincolo de volatilitatea crescuta insa, crypto-valuta are o multime de avantaje, spre deosebire de vautele clasice, pe care le intalnim in ziua de astazi. Astfel,  monedele virtuale sunt ieftine, daca ne referim la costurile lor de administrare si de tranzactionare. Practic, la momentul de fata nu se percep comisioane la tranzactiile directe, asa cum se intampla in cazul banilor electronici.

De asemenea, nimeni nu iti poate afla identitatea in momentul tranzactionarii, decat daca vrei tu. Poti figura in reteaua de schimb cu un pseudonim pe care sa-l folosesti ca nume de utilizator, fara ca acest lucru sa intereseze pe cineva. Tot ceea ce se urmareste este ca tranzactiile sa fie efectuate in mod legal, verificate de intreg lantul implicat in aceasta.

Din acest punct de vedere, putem spune si ca tranzactiile de monede virtuale sunt mai mult decat sigure. Cel putin, nimeni pana in momentul de fata nu a reportat incercari de frauda, cata vreme si sistemele de criptare folosite in cazul monedelor virtuale sunt extrem de bine puse la punct. Ceea ce frapeaza insa in cazul cripto-monedelor este faptul ca acestea nu sunt ghidate de un organism central, ci doar de cei direct implicati in tranzactii.

Leave a Reply