Ce este un generator electric si la ce ne ajuta

Util

Probabil ca foarte multi dintre noi am auzit de generator electric, insa nu toti avem idee cum se foloseste acesta si ce este el defapt. Evident, numele sugereaza generare de curent, insa cum face el acest lucru in si dece face asta, este intrebarea cea mare. Un generator electric este un dispozitiv format din foarte multe monitoare si alternatoare de curent, montante pe un suport din fier, evidentĀ unde se gaseste panoul de comanda si antivibratiile. Generatoarele sunt de foarte multe tipuri, in functie de capacitate sau putere, incepand de la 1kVa si ajungand pana la cateva sute sau chiar mii. Intrand putin in amanunt, trebuie sa specificam faptul ca acest dispozitiv cuprinde mai multe piese precum regulatorul de tensiune, sistemul de oprire de siguranta atunci cand tensiunea incepe sa piarda din presiune, de asemenea generatorul mai cuprinde o baterie si un demaror.
generatorExista si generatoare foarte puternice, folosite in special pentru sediile unor companii care au nevoie de sustinere electrica, acestea insa, prezinta un sistem foarte important de preincalzire.
De ce sa ne achizitionam un generator ?
Specialistii recomanda tuturor sa aibe un astfel de dispozitiv in casa, fiind extrem de util in situatiile critice, atunci cand reteaua de electricitate are probleme si nu iti mai poate oferii curent electric. De asemenea, in situatii neasteptate, curentul electric este foarte important in primul rand pentru a ne ajuta sa nu inghetam de fring in propria locuinta. Este posibil ca in urma unui prapad soldat cu foarte multa zapada sa ramanem in pana de curent, asa ca intr-o astfel de situatie un generator poate sa fie extrem de util.
Cum functioneaza generatorul ?
Explicatie este foarte simpla, iar cei care lucreaza in domeniu stiu foarte bine acest lucru. Aceste generatoare electrice functioneaza dupa principiul inductiei electromagnetice, adica conducatorul electric este miscat intr-un camp magnetic si produce energie electrica. Practic aceasta miscare se transforma in curent electric cu ajutorul campului magnetic, un procedeu foarte simplu si eficient. Evident, ca ai nevoie si de un combustibil pentru a putea face toate aceste procese, iar combustibilul utilizat este benzia. Cu cativa litrii de benzi poti sa sustii foarte multi consumatori cateva ore bune, evident recomandat este sa sustii doar sistemul de incalzire, pe timp de iarna, in cazul in care este nevoie.De asemenea, un astfel de dispozitiv se gaseste in magazinele cu produse electrice sau chiar in magazinele online.

Leave a Reply