Ce este important sa stii despre mufa de alimentare a laptopului?

Tehnologie

Cu siguranta, vremea in care utilizatorii care isi doreau un echipament pe care sa il foloseasca acasa in diferite scopuri, iar acestia isi indreptau atentia spre un calculator in defavoarea unui laptop, a cam trecut.

Se pare ca in ultimii ani de zile, majoritatea utilizatorilor care din diferite motive au nevoie de un echipament pe care sa il foloseasca acasa, isi indreapta atentia spre un laptop in defavoarea unui PC, iar aceasta alegere este fireasca tinand cont de performantele laptopurilor, dar si de dimensiunile lor reduse, in comparatie cu dimensiunile unui calculator.

Ei bine, atunci cand iti cumperi un laptop, poti sa iti alegi un model de laptop nou, poti opta pentru un model refurbished, care este si performant si ieftin, dar poti sa iti alegi si un model de laptop second hand. Aceasta alegere va depinde foarte mult de tine, de asteptarile pe care le vei avea de la echipament, dar si de nevoile tale sau de bugetul tau.

Indiferent pentru ce categorie de produs optezi, trebuie sa ai foarte mare grija de mufa de alimentare a echipamentului, pentru ca aceasta este prima componenta prin intermediul careia laptopul tau va primi curent electric.

Se poate spune despre o astfel de piesa, ca reprezinta poarta de intrare in laptopul tau, datorita faptului ca fara o mufa de alimentare, echipamentul nu poate sa fie incarcat, astfel ca va putea functiona numai pana in momentul in care bateria va fi complet descarcata.

Aceste mufe alimentator cu siguranta pot sa fie diferite de la un laptop la altul, chiar daca vorbim despre doua modele identice de laptop.

In ciuda faptului ca incarcatorul laptopului este la fel, pentru ambele echipamente, conectorul de alimentare din interior poate sa difere de la un laptop la altul, datorita firmei placii de baza, datorita formei carcasei, dar si datorita modului in care sunt asezate componentele in interiorul echipamentului, iar in functie de aceste aspecte, poate sa fie diferit atat designul mufei de alimentare, cat si pinii acesteia care se afla pe placa de baza.

Din pacate, aceasta mufa de alimentare a laptopurilor este o piesa de uzura, si ea se uzeaza incetul cu incetul, la fiecare conectare a incarcatorului. In cazul in care laptopul cade direct pe mufa incarcatorului, atunci cu siguranta sunt sanse foarte mari ca aceasta componenta sa se defecteze foarte rapid.

Ei bine, tinand cont de faptul ca o astfel de componenta este foarte sensibila, si totodata foarte importanta, trebuie sa ai foarte mare grija de ea, pentru ca in caz contrar, nu iti vei mai putea incarca bateria laptopului, iar laptopul fara baterie nu poate sa fie folosit.

Cel mai bine ar fi, daca bugetul in permite, sa iti cumperi o mufa de alimentare pentru laptop pe care sa o ai acasa de rezerva, in cazul in care mufa de a alimentare a echipamentului, pe care o folosesti in prezent, nu mai functioneaza.

Din fericire, aceste componente nu sunt nici greu de gasit, si nu sunt nici foarte scumpe, asa ca poti sa iti cumperi oricand doresti o asemenea piesa.